Google+ kullanıcı verilerinin silinmeye başlayacağı tarihi açıkladı

Google+ kullanıcı verilerinin silinmeye başlayacağı tarihi açıkladı

Google geçtiğimiz ekim ayında ortaya çıkan bir güvenlik açığının ardından Google+ platformunun bireysel kullanıcılara kapatılacağını açıklamıştı. Bundan kısa bir süre sonra yaşanan bir diğer veri sızıntısı ise sosyal ağın kapanma sürecini hızlandırmıştı. Daha önce resmi kapanma sürecinin 2019’un nisan ayında başlayacağını açıklayan Google, sürecin işleyeceği takvimi de sonunda kamuoyuyla paylaştı.

4 Şubat itibarıyla kullanıcıların yeni bir Google+ profili, sayfası, topluluğu veya etkinliği oluşturması mümkün olmayacak. Sosyal ağdan dış sitelere yapılan yorumlar 4 Şubat itibarıyla önce Blogger platformundan, 7 Mart itibarıyla da diğer sitelereden kaldırılacak. Servis aracılığıyla yapılan tüm web sitesi yorumları ise 2 Nisan’dan itibaren silinecek.

2 Nisan’dan itibaren platformdaki tüm kullanıcı verileri de silinmeye başlayacak. Söz konusu veriler arasında fotoğraflar, videolar ve platformda açılan sayfalar da olacak. Google Fotoğraflar platformuna yedeklenen fotoğraf ve videolara daha sonra da erişmek mümkün olacak. Platformdaki verilerini indirmek isteyenlerin yapması gerekenler ise Google tarafından hazırlanan destek sayfasında anlatılıyor.

Servisin başka sitelere ve uygulamalara giriş yaparken kullanılmasını sağlayan butonlar da yakında işlemez hâle gelecek. Ancak bazı platformlarda bunun yerini Google bilgileriyle giriş seçeneğinin alması bekleniyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Google+ verilerinin tümünü silmek biraz zaman alacak. Bu nedenle kullanıcılar bir süre daha hesaplarının belli bölümlerine erişmeye devam edebilecek. Sosyal ağın kapanma süreci, diğer Google servislerine erişim konusunda bir sıkıntı oluşturmayacak.